torsdag, november 30, 2006

Gratis alternativ til Photoshop

Adobe Photoshop koster i skrivende stud ca. kr. 7000,- for den danske udgave. Dette er mange penge for de fleste. Men det findes heldigvis et gratis alternativ. Det er Gimp.

Gimp brugen en anderledes brugergrænseflad end man oftest er vant til, da den åbner et vinduet for hver funktion du vil bruge. Altså f.eks. åbner værktøjspelleten i et vindue og tegne området i et andet.

Men ser man det ud fra en fotografs synspunkt, så holder Gimp sig ikke tilbage med funktionalitet i forhold til Photoshop. Du finder Curves, levels, unsharp, beskæring, interpolering, lag, masker, farvebalance, mætning og meget mere.

Så hvis du mangler et godt alternativ til Photoshop så tag et kip på Gimp.

Læs mere her: http://www.gimp.org/


mandag, november 27, 2006

Foto ordbog del 6

Her kommer næste del til fotoordbogen.

24 x 36
24 x 36 mm er det mest benyttede filmformat.

Date
Dato, måned og år kan vises på det færdige billede.

Fill-in
Flashindstilling, der kan bruges når selv billedet ikke skal oplyse billedet, men lysne skyggerne eller bløde dem op.

Panorama
Panorama billede er et bredt billede i forhold til et almindeligt billede.

Dia
Lysbillede.

Modlysblænde
Ring, der kan opmonteres objektivet til at skygge for solen. Oftest lavet af plastik, gummi eller metal.

Kassette
Den cylinder filmen er rullet op i.


onsdag, november 22, 2006

D40 bliver pakket ud

Engadget.com har fået fingrene i et Nikon D40 og de har taget en masse billeder men de pakker kameraet ud. Kameraet de har fået er med kit linsen 18-55mm f/3.5-5.6G ED II AF-S DX Zoom-Nikkor.

Kameraet er lille af at være et DSLR kamera, du kan se flere billede af D40 ved siden af et D70, så du har mulighed for at sammenligne størrelserne.

De viser også nogle billeder af menuen.

Tag og se billederne her: Hands-on with the D40

Læs også:
Nikon D40 DSLR er officelt annonceret nu


tirsdag, november 21, 2006

Lav næsen mindre

Nu har du mulighed for at lave folk næse mindre hvis den er meget dominerende på et foto. Det er jo træls hvis du har taget et godt portræt foto, men at næsen fylder for meget.

Dette er der heldigvis en utrolig let måde at rette på. Ved at følge nedenstående guide er det let og hurtigt at lave næsen mindre. Så tag og læs guiden, du kan også bruge den til at blive bedre til photoshop.

Læs mere her: Make a Nose Smaller


søndag, november 19, 2006

Vinterbilleder – del 3

Nu kommer afslutningen på Vinterbilleder. I denne afslutning vil jeg bare lige komme med et par ekstra tips som du kan bruge når du skal ud og tage vinterbilleder.

Om vinteren er det ekstra godt at have et ekstra sæt batterier med. Dette skyldes at et koldt batteri let kan gå kold efter bare et nogle få billeder. Søg for at det ekstra batteri er så tæt på kroppen som muligt.

Hvis du skal ud er det rigtigt vigtigt at du har rodet op i din fototaske således du hurtigt kan finde det du søger. Der er ikke meget sjovt ved at stå i bidende kulde og lede efter den rigtige linse.

Husk at tænke i nye former, således du ikke kommer hjem med 10 mere eller mindre ens billeder. Der er masser af muligheder om vinteren - nyfalden sne, rimfrost og istapper.

Husk altid godt med tøj på ellers er der ikke andet end at sige god fornøjelse.

Læs også:
Vinterbilleder – del 2
Perfekte vinterbilleder – del 1

torsdag, november 16, 2006

Nikon D40 DSLR er officelt annonceret nu

Nikon lancere nu deres D40 som henvender sig til folk som ønsker at prøve kræfter med digitale spejlreflekskameraer for første gang.

I forhold til et kompakt kamera har du større mulighed for manuelt at indstille indstillingerne, således billedet kommer til at fremstå som du gerne vil i forhold til skarphed, eksponering og fokus.


D40 har 6 megapixel, har en 2,5 tommer LCD-skærm. Den store skærm er med til at du let kan se om billedet står skarpt, og billederne kan forstørres op til 19 gange på skærmen.

Kameraet har indbygget en retouch-menu, der gør det let at redigere billederne direkte på kameraet, uden at skulle overføre billederne til computeren. Der er f.eks. mulighed for at rette røde øjne, fotoet kan beskæres samt der kan anvende filter på billedet for at give det et bedre look.

D40 er samtidig udstyret med autofunktioner så overgangen fra kompaktkameraer til digitalt spejlreflekskamera ikke bliver så stor. Der er mulighed for at indstille til auto, portræt, landskab, sport og nat portræt.

Du kan læse mere om kameraet her:
Nikon D40 DSLR
DP Review


Den ULTIMATIVE Mulitmedia-bærbare til GAMEREN- KØB NU og betal første gang om 180 dage - KLIK HER!!!!

tirsdag, november 14, 2006

Ret billedet i browseren

Pixer.us er en nystart online tjeneste til at redigere billeder direkte i browseren. Den er utrolig nem at bruge og du har de mest nødvendige funktioner til rådighed.

Man kan let justere og beskære et foto på sekunder, hvilket er en del hurtigere end mange computere tager om at starte Photoshop op.

Du får selvfølge ikke alt den funktionalitet til rådighed som der findes i Photoshop CS2, men de vigtigste funktioner er tilstede. Der er oprettet tastaturgenveje, så det lettere arbejdet for en.

Du skal bare uploade billedet, så kan du justere kontrast, størrelse, beskære og give det en sidste effekt. Det er muligt at gemme det færdige resultat som enten jpg, png, gif eller bmp.

Pixer.us vil løbende blive udbygget med flere funktioner.

Prøv Pixer.us her: http://www.pixer.us/

mandag, november 13, 2006

Vinterbilleder – del 2

Som fortsættelse til foregående post omkring vinterbilleder vil jeg komme med yderligere teknikker, der kan hjælpe dig når du tager vinterbilleder således automatikken ikke bliver snydt.

Der er alt for mange der pakker kameraet væk for vintersæsonen, men det syntes jeg er en skam da man sagtens kan tage rigtige gode billeder om vinteren. Men det kan være at de der gør det har forsøgt sig uden gode resultater.

For at sikre at du tager gode vinterbilleder, skal du tænke en del over eksponeringstiden. Det kan lyde svært med det er det ikke når man lige lære det.

Kameraets lysmåler har en tildens til at underbelyse billeder taget om vinteren. Grunden til dette er at sneen reflekterer lyset og derved bliver kameraets lysmåler snydt til at bruge en kortere eksponeringstid. Dette vil så resultere i at sneen kommer til at fremstå som grå. For at sikre at dette ikke sker, skal du tvinge kameraet til at overbelyse billedet lidt, altså en længere eksponeringstid.

fredag, november 10, 2006

Perfekte vinterbilleder – del 1

Vinteren er på vej med hastige skrid mod Danmark, men vinter, kulde og mørke er ikke udelukkende ensbetydende med indendørs hygge foran pejsen.

Du kan sagtens tages fantastiske billeder om vinteren, men pas på da automatikken kan let blive snydt derude. Der findes heldigvis nogle simple teknikker der kan hjælpe dig, så du kan tage nogle gode vinterbilleder.

Om vinteren falder der en særlig ro over naturen, især når den hvide sne lægger sig overalt som en let dyne. Det er denne ro vi gerne vil fange med kameraet, for at skabe nogle vidunderlige vinterbilleder.

Den første og vigtigste regel er at man skal tænke over sin påklædning. Hvis du er ude en dag med meget kulde kan det være kold og hårdt at håndtere kamera og linser af metal. Hvis du fryser og ryster når du er ude og vil skyde billeder kommer du næppe hjem med nogle ordentlige billeder.

Derfor Husk altid god påklædning inden du begiver dig ud om vinteren. En fordel kan være handsker uden finger da det så er lettere at håndtere kameraet. Men igen der er forskelligt fra person til person.

I de kommende post omkring vinterbilleder vil der komme beskrivelse af yderligere teknikker og tips du kan bruge.

onsdag, november 08, 2006

Test af 3 DSLR kameraer til under 1000$

Digitalcamerainfo.com har lavet en test af 3 DSLR kameraer til under 1000$. De 3 testede kameraer er Sony Alpha A100, Canon Rebel XTi og Nikon D80.

Resultat af testen er hvis du er ude efter den bedste billedkvalitet så er Canon vinderen. Leder du derimod efter et kamera der er hurtigt til at tage billeder og hurtigt til at starte op, så er det Nikon der er vinderen. Nikon tager de beste billeder i lidt lys. Sony er derimod den bedste på billed stabilasatoren.

Tag og læs hele testen her: Canon Rebel XTi vs. Nikon D80 vs. Sony Alpha A100 Head-to-Head-to-Head Digital Camera Review


mandag, november 06, 2006

Nikon D40 lavpris billeder lækket

For et par dage siden dukkede der biller af Nikon D40 op på en tus forhandlers (Neckermann) side. Efterfølgende er billederne blevet fjernet igen. Dette har dog ikke stoppet Digital SLR entusiaster fra hele verden for at skrive omkring dette kamera.

Specifikationer for kameraet er følgende:

  • 6 megapixel CCD
  • 3 point focusing
  • an auto focus motor
  • status LCD

Det bliver spændende når dette kamera bliver annonceret samt hvad prisen bliver.

Se billeder her:


søndag, november 05, 2006

Adobe opdatere deres Camera Raw og DNG Converter

Adobe Systems har opdateret Adobe Camera Raw 3.6 til Adobe photoshop CS2, så det supportere yderligere 13 kameraer der kan tage billeder i RAW. Denne opdatering er gratis at downloade fra Abobes hjemmeside.

Med denne opdatering supportere mere end 140 forskellige kameraer for 14 forskellige producenter. Af nye kameraer der er supporteret er Canon EOS 400D, Fuji FinePix S6000fd, Fuji FinePix S9100/9600, Leica D-LUX 3, Leica Digilux 3, Leica V-LUX 1, Nikon D80, Olympus E400, Olympus SP-510 UZ, Panasonic DMC-LX2, Pentax K100D, Pentax K110D og Samsung GX-1L.

Adobe Camera Raw 3.6 plug-in kræver Photoshop CS2, men kan også bruges i Photoshop Elements 3.0 og frem. Pluginet er gratis og kan hentes på Adobe hjemmeside. Opdateringen af Adobe DNG Converter er også gratis og kan hentes her www.adobe.com/dng.


onsdag, november 01, 2006

Canon EOS 400D

Canon har for ikke så langt tid sinde lanceret efterfølgeren til EOS 350D, nemlig EOS 400D som også bygger på samme succeskoncept.

Kameraet udsende har ikke ændret sig væsentligt andet end LCD-skærmen er vokset til 2,5", derfor kan et batterigreb fra 350 genbruges til 400'eren. Yderligere har Canon for første gang et anti-støv system, som ved hjælp af ultrasoniske vibrationer og en antistatisk ladning af low pass filteret. Dertil har de integreret et dust map i sensoren for at fjerne resten af det eventuelle støv. Dertil er der en masse andre spændende forbedringer som du kan læse mere om her: Canon EOS 400D