søndag, december 31, 2006

Godt nytår

Foto tips vil ønske alle sine læsere et godt nytår og er tilbage den tirsdag 2. januar.

lørdag, december 30, 2006

Tips til at fotografer fyrværkeri

Nytårsaften står for døren og hvis du vil tager billeder af fyrværkeriet og ikke er helt sikker på hvorledes dette gøres bedst, så læs videre her da jeg vil skrive et indlæg omkring at tage billeder af fyrværkeri.

En af de vigtigste ting er at du har et stativ med, da det er mørkt og du bliver nødt til at bruge en længere lukketid, og det er jo ikke meget ved at komme hjem med en masse billeder der er rystet fordi du ikke havde dit stativ med.

Husk at slå blitzen fra, da det kun vil få kameraet til at tro den skal tage billedet med en kortere lukketid end du ønsker.

Hvis dit kamera tillader det så brug manuelle indstillinger da du derved har bedre kontrol over hvorledes billedet skal tages end hvis kameraet bruger automatikken.

Husk at se billedet efter det er taget for at se om du skal justere på nogle af indstillinger for at få de helt gode billeder.

Læs alle tipsene her: How to Photograph Fireworks


onsdag, december 27, 2006

Dansk fotoside for fotoentusiaster med spejlreflekskamera

Canoneos.dk er en dansk hjemmesider der retter sig mod fotoentusiaster med spejlreflekskamera og især mod folk med Canon kameraer, men har du et andet kamera kan du også bruge siden da der findes masser af nyttige informationer.
På siden får du også mulighed for at uploader billeder, du har 100 mb. til rådighed, som du kan få kritik af.

Dertil finder du en masse gode artikler, som du kan bruge til at blive en bedre fotograf. Du kan også bruger deres forum.

Se siden her: http://www.canoneos.dk/


søndag, december 24, 2006

Foto tips ønsker alle en glædelig jul

Juleaften står for døren og derfor vil jeg ønske alle en glædelig jul.

Håber i alle får en god juleaften med masser af god mad og gaver.

Glædelig jul.

lørdag, december 23, 2006

16 digitale foto tips til julen

Juletiden står lige for døren, så hvor ikke lige skrive et indlæg omkring nogle tips til at tage bedre julebilleder.

Det er bloggen digital-photography-school der har skrevet 16 tips, som du kan bruge når du skal sikre dig de gode minder fra julen. Det ville jo være surt hvis du ikke have læst disse tips og kom hjem men en masse dårlige julebilleder.

De kommer bla. med tips til hvid balancen, før og efter billeder, julelys og meget mere.

Læs mere her: 16 Digital Photography Tips for Christmas

torsdag, december 21, 2006

Test af kompaktkameraer

Pcworld.dk har lavet en test af 9 kompaktkameraer, hvor de har testet kameraerne ud fra følgende kriterier:


  • Størrelsen og designet
  • Billedkvalitet
  • Elementer der skiller modellen ud fra andre
  • Brugervenlighed
De ovenstående kriterier har hver især en vægt på 25 % i den samlede test.

De testede kameraer er: Canon Ixus i Zoom, Casio Exilim S600, Kodak Easyshare V603, Nikon Coolpix S6, Olympus Mju 700, Panasonic Lumix FX01, Pentax Optio T10, Samsung NV3 og Sony Cybershot T30.

SÅ hvis du overvejer at skulle anskaffe dit et kompakt kamera så tag og læse hele testen her: Test: Ni smukke, frække og gode kompaktkameraer


onsdag, december 20, 2006

Fotokonkurrence hos Click

Click.dk afholder lige nu en fotokonkurrence, hvor du kan vinde Sony’s første spejl reflekskamera Alpha 100.

Konkurrencen går ud på at finde da Danmarks smukkeste, sjoveste eller mest overraskende portræt. Find dit kamera frem og fotografér ungerne, hunden, hustruen eller svigermor og send billedet til os digitalt.

Regler for konkurrencen er:


  • Billeder uden afsender optages ikke.
  • Vi optager ikke billeder uden en kort beskrivelse af billedet fra indsenderen.
  • Billeder vi ikke mener, er passende optages ikke i konkurrencen.
  • Det er indsenderens ansvar at have alle rettigheder til det indsendte billede.

Konkurrence løber indtil den 31. januar 2007, så hvis du ikke lige har et godt portræt foto som du kan bruge, skulle der være godt tid til at taget et og indsende det.

Læs mere her: Fotokonkurrence


lørdag, december 16, 2006

Pift dine fotos op

Hjemmesiden PikiPimp.com gør det muligt at man hurtigt kan pifte sine fotos op, og efterfølgende kan du bruge billedet på din hjemmeside ligesom YouTubes videoer eller du kan downloade billedet i en rimelig kvalitet.

Du skal bare uploade billedet til siden og herefter kan du tilføje overskæg, fuldskæg, julehatte, briller, tunger, smil og meget mere.

Når du har valgt det du gerne vil tilføje trækker du bare tingen hen hvor du vil placere det, samt du kan tilpasse vinklen af tingen således det passer til ansigtet.

Det er rimeligt sjovt og hurtigt at bruge, men pas på du kan sagtens bruge en del tid med at lege med dine billeder.

Prøv det her: http://www.pikipimp.com/


fredag, december 15, 2006

Test Photoshop CS3

I dag frigiver Adobe Photoshop CS3 i en betaversion, og vil blive tilgængelige på Adobe Labs i løbet af dagen, skriver Adobe i en pressemeddelelse. Betaversionen vil både være tilgængelig til Windows XP og Vista.

Dog er testen ikke for alle, det er kun brugere af Photoshop CS2, Adobe Creative Suite 2, Adobe Creative Suite Production Studio, Adobe Design Bundle, Adobe Web Bundle eller Adobe Video Bundle, som har en gyldig licens.

Hjemmesiden Photoshopuser har prøvet den nye version af Photoshop og kan lide det de ser.

Den nye version af Photoshop forventes på markedet engang i 2007.

torsdag, december 14, 2006

Canon tager foto markedsandele

Canon var den første producent til at lancere spejlrefleks kameraer til forbrugermarkedet og det forventes at stige kraftigt i løbet af 2007 kan Digi.no fortælle. Dog er tallene fra Norge, men mon ikke vi kan forvente den samme tendens her i Danmark.

Det bliver yderst spændende hvis vi ser sådan en stigning, da det kan jo være med til at priserne vil falde for Digitale spejlrefleks kameraer. Hvilket jeg især vil blive glad for da jeg overvej at købe nyt kamera i 2007 og det skal helt sikker være et digitalt spejlrefleks kamera.

Læs mere her: Canon spiser foto-markedsandeler


tirsdag, december 12, 2006

Digital fotoguide fra Adobe

John Nack fra Adobe har på hans blog skrevet et indlæg der indeholder flere guider til forskellige de forskellige aspekter af professionel fotografering. Guiderne er nogle Adobe for nylig har lavet og gjort tilgængelige gratis.

Du kan bla. læse omkring color management, forbered billeder til offset print, sort og hvid konvertering og arbejde med RAW samt meget mere.

Læs mere her: New digital photography guides from Adobe


lørdag, december 09, 2006

Fjern turister på dine billeder

Hver gang man tager billeder at landskaber eller seværdigheder er der oftest andre turister på billederne. Tit kunne man ønske sig en let måde at fjerne dem på. Det er der heldigvis.

I guiden beskrives hvorledes du skal tage billederne og over til hvordan du fjerner turisterne fra billedet.

Denne guide virker ikke til billeder man har taget, med mindre at man har fulgt metoden til hvorledes billedet skal tages. Men ellers kan du jo bruge guiden fremover, så du kan få flotte billeder uden turister.

For at tage billedet skal du bruge et stativ til kameraet således du kan tage flere billeder fra den samme vinkel. Derved vil du få nogle billeder der er ens men hvor turisterne er forskellige steder og derved kan du bruge forskellige dele fra billederne til at få et helt billede uden turister.

Læs guiden her: How to Remove Tourists from Your Photos


torsdag, december 07, 2006

Photoshop CS3 kun måneder væk

Think Secret har fået oplyst af kilder tæt på udviklerteamet af Photoshop CS3, at den nye version af Photoshop nu er ved at være klar til endelig test.

Brugergrænsefladen har fået en opdatering således den bliver hurtigere end tidligere og vil komme til at minde om Adobe After Effects 7. Dertil vil der blive lettere adgang til paletter og eksempelvis lysstyrkekontrol på hele arbejdsområdet samtidig.

Live Filter er en af nyhederne i Photoshop CS3, som gør det muligt at bruge Layer Styles inde i Filter-indstillingerne.

Dertil vil den nye version få bedre understøttelse af videoer, så man kan gemme dem som PSD filer, for efterfølgende at kunne importere dem i Adobe Premiere og After Effects.

Den endelige udgivelse dato og pris er ikke fast lagt men kilder oplyser overfor Think Secret at marts eller april lyder fornuftigt efter hvor langt udviklingen er kommet.

Læs mere her: With Photoshop CS3 just months away, new details emerge


mandag, december 04, 2006

Fritlægning af billeder

Er du træt af at skulle masser af tid på at fritlægge dine billeder før du rigtigt kan begynde at bruge dem. Det danske firma LazyMask har heldigvis gjort noget ved dette, så du kan bruge tiden på at være kreativ i stedet for at bruge tiden på at fritlægge et billede.

De har placeret sig på Filippinerne for at kunne holde prisen neden på at få fritlagt et billede, denne pris afhænger selvfølgelig af hvor kompliceret billedet er. Så hvis du har nogle billeder du skal have fritlagt og ikke selv ønsker at bruge tiden kan du jo altid kontakte LazyMask for et tilbud. Der kan jo hurtigt blive sparret en masse tid ved at lade LazyMask klare opgaven frem for selv at skulle gøre arbejdet.

Læs mere om firmaet her: http://www.lazymask.dk/