onsdag, marts 19, 2008

Fotokonkurrence: Årets naturfotograf

Det er ved at være sidste chance for at tilmelde sig 'Wildlife Photographer of the Year Competition' hvor sidste tilmeldingsdato er den 31. mats.

Konkurrencen er en af verdens mest prestigefyldte fotokonkurrencer. Den bliver afholdt af Natural History Museum i London sammen med BBC Wildlife Magazine og Shell som sponsor.

Hovedpræmien er titlen som "Photographer of the Year" samt 10.000 engelsk pund. Dertil skal de øvrige kategorivindere deles om en samlet præmiepulje på 23.550 engelske pund.

I Oktober bliver vinderen annonceret ved en ceremoni på National History Museum, hvor billederne vil blive vist frem på en international udstilling. Dertil bliver vinderens foto udgivet i et særtillæg til BBC Wildlife Magazine og i bogform.

Hvis man får optaget sit billedet til bedømmelse er det alene en stor anerkendelse af fotografen, så har man et godt naturbillede liggende kan man da forsøge at tilmelde sig.

Læs mere om fotokonkurrencen og tilmelde dig her.

tirsdag, marts 18, 2008

Panasonic annoncer Lumix DMC-FX500

Hjemmesiden dpreview.com kan i dag fortælle at Panasonic har annonceret Lumix DMC-FX500 som bliver topmodellen for deres Lumix kompakte og stilfulde FX serie. Kameraet får 10 megapixel, en 25 mm ultra vidvinkel Leica DC linse med 5 x optisk zoom.

Skærmen bliver en 3" stor Touch-screen, som gør det let at se billederne samt ændre indstillingerne. DMC-FX500 bliver den første i serien som får Touch-screen. Dertil vil det blive muligt at optage film i HD samt sende HD til en skærm.

Specifikationer:

  • 10,1 megapixel
  • 3" LCK skærm med 230.000 pixel (Touch-screen)
  • 5 x optisk zoom
  • 9 punkts fokus med ansigtsgenkendelse
  • F2,8 - F5,9
  • Vægt uden batteri 155 g med batteri 175 g
  • Mål: 94,9 x 57,1 x 22,9 mm

Læs mere her: Panasonic announces Lumix DMC-FX500

mandag, marts 17, 2008

Lær at lave en simpel Web 2.0 Footer

På hjemmesiden psdtuts.com faldt jeg lige over en rigtigt god guide der kan lære dig at lave en flot og simpel Web 2.0 footer.

Lige siden Web 2.0 looket kom frem er footere på hjemmesider blevet langt mere vigtige end de var før hen. Guiden vil give et eksempel på hvorledes man laver sådan en footer til ens hjemmeside.

Guiden består af 10 trin som er godt beskrevet samt illustreret med billeder, således det er let for både begynder samt mere rutinerede photoshop brugere.

Guiden henvender sig ikke kun til dem der laver hjemmesider og gerne vil lære nogle teknikker til at få Web 2.0 look over ens hjemmeside. Men hvis man ønsker at bliver bedre til photoshop er det også et kig værd da man altid kan blive bedre til photoshop og lære nye teknikker.

Læs mere her: How to Create a Simple & Sleek Web 2.0 Site Footer

Vandmærke på billeder

I photoshop er det let at lægge et vandmærke eller logo ind på sine billeder for derved at sikre at de ikke bliver kopieret.

Når du har åbnet dit billede i Photoshop tilføjet du et lag, som du skal placere øverst i "Layers/lag" oversigten således det bliver placeret ovenpå billedet.

I det nyoprette lag placeres vandmærket (billedet, logoet eller teksten) og efterfølgende rettes "Opacity" til ca. 50 %, det er lettes at prøve sig lidt frem indtil det ser ordentligt ud. Hvis det skal være mere gennemsigtigt sætte procenten ned og op for at blive mere synlig.

Når du har fået rettet "Opacity" og placeret vandmærket på det rigtige sted er billedet færdigt.

Det er super let at tilføje et vandmærke til ens billeder.

torsdag, marts 13, 2008

Canon lancer tre nye IXUS kameraer

Canon lancer 3 nye kameraer, som alle er i deres ekstremt populære IXUS serie af digitale kompakte kameraer. DE nye modeller kommer til at hede IXUS 970 IS, 85 IS og 90 IS. Glædende for dem alle er at de er på 10 megapixel og har billedstabilisator.IXUS 970 IS bliver den nye topmodel i IXUS serien. Den kommer med 2,5" LCD skærm samt hele 5 x optisk zoom. Den vil have 18 optagelsesfunktioner, bl.a. Solnedgang.

IXUS 90 IS er i den lidt billigere klasse af IXUS serien som er mere kompakte og fokuser mere på designet af kameraet. Det samme er gældende for IXUS 85 IS. De får henholdsvis 3" og 2,5" LCD skærm samt 3 x optisk zoom.

Selve udgivelsesdatoen bliver i april. Priserne bliver 399$, 349$ og 299$ men vi må nok forvente nogle højere priser i Danmark.

Læs mere her: Canon

onsdag, marts 12, 2008

Canon 5D Mark II rygter

Hjemmesiden gizmodo har i dag rygter om Canon kommende Canon 5D Mark II, som er i Canons anden bedste DSLR serie.

Canon 5D Mark II får en opgradering fra 12,8 megapixel til 15,8 megapixel samt en stor forøgelse i lyssensitivitet med op til 25600 ISO. Dertil skulle kameraet have mulig for at tage 6 billeder i sekundet hvorimod forgængeren kun kunne tage 3. Yderligere bliver billedprocessoren opgradet til en dual Digic III cpu, hvor den gamle have en enkel Digic II cpu. Autofokus systemet bliver opgraderet til et 29 punkts, hvor forgængeren kun havde 9 punkter. Endvidere for kameraet samme vand sikring som Canons topmodel 1Ds Mark III.

Annonceringen skulle komme den 22. april til 3.500$ ca. 17.000 DKR. Det bliver spændende at se om specifikationerne holder samt hvad prisen bliver i Danmark.

Specifikationer:

  • 15,3 megapixel
  • 3" LCD skærm med 922.000 pixel
  • EOS Integrated Cleaning System
  • 6/3 fps continuous shooting for up to 68 frames
  • ISO 12800 (C.F. up to 25600)
  • All-new 29-point TTL CMOS sensor with 12 cross-type for F/2.8 or faster lens (35% faster than 40D)
  • Live View (improved from 450D; latest generation)

Læs mere her: Canon 5D Mark II Rumored Specs and Details

mandag, marts 10, 2008

TV2/Vejrets afholder fotokonkurrencen

TV2/Vejret har lanceret en ny fotokonkurrence som startede den 2. marts og løber frem til 24. maj, hvor temaet for konkurrencen er "Fang Foråret". Hovedpræmien i konkurrencen er en rejse for to til Indien med Albatros Travel til en værdi af 20.000 kroner men der er også mulighed for at vinde et digitalt spejlreflekskamera til nummer to, og et kompakt digitalt kamera til nummer 3.

TV2 har fået den danske fotograf Casper Tybjerg til at være dommer i konkurrencen, men samtidig tilbyder han også undervisning. Dertil vil nummer4 - 12 i konkurrencen blive præmieret med fotobøger skrevet af Casper Tybjerg.

Så ikke nok med at du kan deltage i konkurrencen om en rejse til Indien har du også muligheden for at blive en bedre fotograf ved at læse en masse god information omkring fotografering fra en professionel fotograf. Dertil bliver du opfordret til at komme ud og få taget en masse spændende billeder her i foråret.

Læs mere her: Fang Foråret

torsdag, marts 06, 2008

Tips til macro fotografering med peg og skyd digitale kameraer

På nettet er det muligt at finde en masse informationer omkring macro fotografering med et DSLR kamera med tilhørerne macro linse, men ikke mange informationer omkring macro fotografering med et peg og skyd kamera.

Grunden til at der ikke findes så meget information omkring marco fotografering med peg og skyd kamera skyldes at billederne taget med et peg og skyd kamera ikke kommer op i nærheden at billeder taget med et DSLR kamera. Men har man ikke et andet kamera, end et peg og skyd kamera, finder du her en masse gode informationer omkring macro fotografering med dit peg og skyd kamera.

Vælg Macro indstillingen
Vælg Macro indstillingen på dit kamera, den er normalt symboliseret med en lille blomst. Når du har valgt den har du fortalt kameraet at du vil fokusere på et objekt tættere på kameraet end normalt (minimum distancen variere fra kamera til kamera, læs i din manual for at finde minimums distance). Macro indstillingen fortæller også oftest at kameraet skal benytte en større blænde, således at objektet er i fokus og baggrunden ikke er.

Blænde
Nogle peg og skyd kamera giver ikke mulighed for at ændre på blænden når man har valgt macro, men hvis man har muligheden for at ændre på blænden for at justere på hvor fokuspunktet i billedet vil være. Hvis man vælger en lille blænde (Højt tal) får man en høj dybde skarphed og hele billedet vil være i fokus. Vælger man derimod en høj blænde (Lavt tal) vil objektet kun være i fokus. Ved macro fotografering ønsker man til lav dybde skarphed, så vælg en høj blænde.

Fokusering
Når man tager macro billeder kan et stativ være utrolig brugbart også selvom du benytter et peg og skyd kamera. Det er vigtigt at man holder sit kamera stille for at undgå rystelser men giver dig samtidig mulighed for at lege med indstillingerne uden at miste komposition af billedet.

Tag billedet
Når du har fået indstillingerne sat rigtigt og fået fokuseret, så tag billedet. Husk at undersøge billedet på skærmen for at se om det rigtige i billedet er i fokus. Hvis resultatet ikke blev som du ønskede så ret indstillingerne og forsøge igen. En anden mulighed er at forsøge at fokuser på noget andet i billedet for at se om det giver et bedre resultat.

mandag, marts 03, 2008

Giv dit billede en film lignende effekt i photoshop.

På bloggen ebin har jeg fundet en spændende guide til hvorledes man kan give ens billeder en film lignende effekt.

I hovedtræk bliver der i guiden gennemgået hvordan man ændre stemningen i billedet via farverne, dybe skarphed i billeder samt film effekter. Der bliver taget udgangspunkt i Adobe Photoshop og den er på engelsk. Men guiden er godt illustreret via billeder så den er let at gå til.

Ønsker du at bliver bedre til photoshop eller bare lære hvorledes du kan tilføje nogle nye effekter til dine billeder er dette her en super god guide som kan hjælpe dig videre.

Læs mere her: How to turn your photo into movie-like effect using Photoshop?