torsdag, juni 19, 2008

Gratis photoshop cs3 video guider

Jeg har fundet en række forskellige video guider til photoshop cs3, der bla. gennemgår opsætning af photoshop over til hvorledes du rediger billeder i photoshop. Dem vil jeg løbende post her på bloggen således i kan lære photoshop eller blive bedre til photoshop.

Se hvorledes menuerne i photoshop customiseres

Guiden laver en kort gennemgang af hvorledes menuerne i photoshop kan customiceres. Dertil bliver der gennemgået hvorledes man kan arbejde med tastetur genveje.
Se guiden i hvorledes photoshop menuerne customisering her.

Opret et web fotogalleri i photoshop

Se en kort introduktion til hvorledes man opretter et web fotogalleri. I video tutorialen bliver der desuden gennemgået hvordan man arbejder med "Web Photo Gallery" dialog boksen.
Se video tutorialen om oprettelse af web fotogalleri her.

Optag en action i photoshop

Video guiden del 1 giver en kort indtroduktion til hvorledes man optager en action i photoshop cs3. Der bliver gennemgået hvordan man optager nogle handlinger samt hvordan man arbejder med action panelet photoshop. I den anden del bliver der gennemgået hvorledes man opretter en hel action fra bunden.
Se video guiderne om optagelse af action i photoshop her: del 1 og del 2.

torsdag, juni 12, 2008

Canon lancer EOS 1000D

I tirsdags afslørede Canon deres nye digitale spejlreflekskamera EOS 1000D. Med lancering af deres nye kamera vil de tage kampen op mod konkurrenterens begynderkameraer. Kameraet bliver også afløseren til deres 400D, som er et af Canons populære spejlreflekskamera til amatørfotografen.

Kameraet bliver udstyret med en CMOS billedesensor der rummer 10,1 MP og gør brug af Canons egen DIGI III billedeprocessor. Dertil får det 7-punkts autofukus, integeret rensningssystem til at rense billedesensoren og en 2,5" LCD skærm med live view.

Kameraet kan tage op til 3 billeder i sekundet når man skyder i JPEG og det halve i RAW. Dertil er det muligt at fylde flashkorten op ved at holde udløserknppen i bund.

Canon har valgt at skabe et let kamera, som kun vejer 450 g, hvilket faktisk er Canons letteste digitale spejlreflekskamera.

Specifikationer:

  • 10,1 millioner pixels
  • 7-punkts autofokus
  • Integreret Cleaning System
  • 2,5" LCD-skærm med live view
  • Op til 3 billeder i sekundet
  • Kompatibel med SD og SDHC kort
  • Kompakt og let (450 g.)
  • Kombatilbel med alle Canon EF, EF-S linser og EX-series Speedlites

Læs mere her: Canon launches EOS 1000D / Rebel XS

tirsdag, juni 10, 2008

Canon EOS 450D anmeldelse


Hjemmesiden dpreview.com har lavet en dybdegående anmeldelse af Canon EOS 450D (Rebel XSi) og de skriver bla. at kammeraet bygger på successen af EOS 400D (Rebel XTi). Desuden har de tilføjet live view tilstand samt en ny 12 MP CMOS sensor.

Anmelderen skriver at selvfølge er kameraet ikke perfekt, men hvilket kamera er det?, og efter hans smag tager den JPEG billeder som er over belyste og har for meget kontrast. Men ser man på alle billederne så tager den gode billeder.

Men kan det klare sig i det store DSLR marked? Læs mere her: Canon EOS 450D