søndag, august 31, 2008

Canon 1000D anmeldelse

Hjemmesiden LetsGoDigital har lavet en anmeldelse af Canon 1000D hvor de bla. skriver at der kun er små forskelle mellem Canon 450D og 1000D og den eneste store forskel er prisen.

Billedkvaliteten er overbevisende, det er let at betjene kameraet og størrelsen af kameraet gør at det er let at have med rundt. Da de sammenlignede billeder med Canon 450D var billedkvaliteten næsten ens.

Alt i alt har de kun positivt at sige om Canon 1000D. Især en amatørfotograf kan blive en bedre fotograf med dette kamera da det tilbyder meget funktionalitet.

Specifikationer:

  • 10,1 Megapixel.
  • Billedeprocessor: DIGIC III
  • Lukketider: 30 - 1/4000 sek.
  • 2,5" LCD skærm
  • Hukommelse: SD kort, SDHC kort
  • Vægt (Kun kamera): 450g
  • Størrelse: 126,1 x 97,5 x 61,9 mm

Læs mere her: Canon 1000D review

torsdag, august 28, 2008

Vælg det rigtige kort til dit spejlreflekskamera

Står du som og skal anskaffe et ny kort til kameraet kan det være en jungle at finde ud af hvilket kort der er bedst til dit kamera og producenterne gør det ikke lettere for en.

Skal man gå efter kort med betegnelsen Extreme III, Extreme IV eller Ultra 2, eller er der noget helt andet man skal kigge efter. Det har fotografen Rob Galbraith heldigvis brugt en mase tid på at udarbejde listen, således du kan finde ud af om du skal kigge efter.

På listen kan du bla. se at et Canon 450D er hurtigst med et SanDisk Extreme III SD-kort, da det kan gemme med op til 14 mb mens et standardkort fra Kingston eller SanDisk, som ligger under tre megabyte i sekundet.

Se listen over hvilke kort der passer beste til hvilket kamera her: CF/SD Performance Database

onsdag, august 27, 2008

Nikon D90 annonceret

Nikon har annonceret Nikon D90 som bliver efterfølgeren til D80. Den store nyhed for D90 er at det bliver det første DSLR som kan optage video i HD. Desuden lover de at kameraet kan levere samme lave mænge støj på billederne, som deres dyrere DSLRs modeller.


Kameraet bliver udstyret med nikons nyudviklede 12,3 megapixel sensor som kan tage billeder med op til ISO 6400 med mulighed for at tage op til 4,5 billeder pr. sekund. Dertil har det arvet en masse funktioner fra nikons dyrere modeller.

Prisen for kamerahuset alene i EU bliver € 959.

Specifikationer:

  • 12,3 megapixel
  • 3" LCD skærm
  • ISO 100 - 6400
  • Lukketider: 30 til 1/4000 sek.
  • Deminsioner: 132 x 103 x 77 mm
  • Vægt: 620 g
  • HDMI video ud
Læs mere her: Nikon D90 Hands-on Preview

tirsdag, august 26, 2008

Canon EOS 50D annonceret

Her til morgen annoncerede Canon, Canon EOS 50D som bliver Canons svar på Nikon D300, da specifikationerne minder om hinanden. Mange havde dog troet at Canon ville annoncere den længe ventede afløser til 5D som var det første DSLR med en billedsensor i fuld 35mm størrelse.

Kameraet er blevet udstyret med en 15,1 megapixel CMOS sensor og DIGIC 4 processor som kan tage op til 6,3 billeder pr. sekund. Denne hastighed er revolutionerede især til den pris dette kamera får.

Den nye sensor tager super detaljerede billeder med meget lidt støj som egner sig godt til store forstørrelser og kreative klipninger.

Kameraet bliver udstyret med en 3" stor lcd-skærm med en opløsning på 920.000 pixel, hvilket at skærmen er velegnet til at undersøge skarpheden og farverne på billedet. Selve kamerahuset er lavet i en magnesiumlegering med pakninger i alle åbninger, således den efter Canons eget udsagn kan holde til 10 mm regn i timen i 3 minutter.

Canon EOS 50D vil ramme butikkerne i slutningen af september til en pris af 11.199 DKK for kamerahuset alene.

mandag, august 25, 2008

Canon EOS 50D Billeder og specifikationer


Canon har selv ved en fejl sluppet informationer omkring deres kommende Canon EOS 50D DSLR ud på nettet. Data var kort tilgængeligt på deres side i Kina, selvom de var hurtige til at fjerne det igen.

Specifikationerne for kame bliver følgende: 15,1 megapixel med standard 1,6x CMOS sensor, mulighed for ISO 100 til 12.800. Dertil vil kameraet have ansigt genkendelse, mulighed for at tage 6,3 billeder i sekundet og 14 bit billede bearbejdelse med dens Dific 4 processor samt HSMI ud, således det bliver let at slutte den til ens fladskærm. Skærmen bliver en 3" stor LCD skærm og kameraet får indbygget støv reduktion.

torsdag, august 21, 2008

Lav 3D billeder med dit kamera

Microsoft har lanceret den færdige version af 3D-billedfremviser programmet Photosynth. Når programmet får en masse billeder omdanner den dem automatisk til 3D panorama. Når programmet har lavet billedet er det muligt at se det i en browser, hvor man kan navigere rund i billedet og zoome ind på detaljer.

Det smarte ved programmet er, at man ikke behøver manuelt at fortælle hvorledes billederne skal sættes sammen. Det analyserer selv billederne og sammensætter dem således den kan skabe 3D-billedet.

Programmet er gratis at benytte og de stiller 20 GB til rådighed til at gemme ens billeder, hvilket også er nødvendigt da 3D billederne sagtens kan bestå af flere 100 billeder. For at køre programmet kræves Win Xp eller Vista samt et stærkt grafikkort og 1 GB ram.

Du kan prøve programmet her: Photosynth.

onsdag, august 20, 2008

Lær at lave lang lukketids effekt (Video)

Nedenfor kan du se videoen der gennemgår hvorledes du laver en sej lang lukketids effekt.

Det eneste du skal bruge er følgende:

  • Et kamera hvor det er muligt at sætte lukketiden op.
  • Et stativ til at stille kameraet på
  • En rulletrappe (Det er at foretrække en med masser af lys om den.)
  • Evnen til at stå helt stille i 20 sekunder

tirsdag, august 19, 2008

Gratis pdf bog om at tage bryllups billeder

Jeg har fundet en rigtig god bog hvis du vil i gang med at starte med at tage bryllupsbilleder og evt. starte din egen forretning med at tage bryllupsbilleder. Nogle af kapitlerne i bog henvender sig til alle slags foto forretninger. Men der er masse af spændende læsning for både amatør og professionelle fotografer.

Bogen omhandler mange af de områder som en amatør, der vil blive professionel, gerne vil vide. Der bliver gennemgået nogle gode teknikker og ideer til de stadier man er i som erhvervsdrivende fotograf uanset om du er amatør eller professionel. Det bedste i bogen er gennemgangen af hvorledes man kommer igennem bryllupsdagen, lige fra at gøre udstyret klar over til før bryllups billeder, selve ceremonien og lige til parret forlader kirken.

Bogen kan hentes gratis her.

søndag, august 10, 2008

Flere gratis photoshop cs3 video guider

Som tillæg til mit foregående indlæg kommer der her nogle flere gratis Photoshop cs3 video guider, der kan hjælpe dig til at blive bedre til Photoshop cs3.

Ret farver og fjern røde øjne i Photoshop


En hurtig gennemgang af hvorledes men retter farverne i et billede i Photoshop, der bliver også gennemgået en sofistikeret teknik. Dertil vises hvorledes man let fjerne røde øjne i Photoshop. Se video guiden her.

Lav specielle effekter i Photoshop


En kort gennemgang i at bruge forskellige værktøjer i Photoshop CS3 til at lave specielle effekter. Se guiden til at lave specielle effekter her.