tirsdag, januar 23, 2007

Lav dit eget stativ (tripod)

Jeg har fundet en super let og billig måde at lave et stativ til dit kamera. Det hele går i sin enkelthed ud på at lave et stativ ud af en cola flask.

For at kunne lave stativet skal du bruge en tom cola flaske (½L eller 1½ L), et låg til en cola flaske, en møtrik 1/4", en bolt 1/4" samt 2 spændeskiver der passe til en 1/4" bolt.

Nu skal du bare lave et hul i midten af låget, når det er lavet spænder du bolt, spændeskiverne og møtrikken sammen omkring låget således gevindet af møtrikken stikker op af låget. Husk at spænde dem godt ellers kan det være svært at få kameraet af igen.

Når du har samlet tingene omkring låget er det bare at fylde flasken med vand eller sand og i gang med at bruge dit nye super billige fotostativ.

Læs mere her: DIY: The Super-Small Bottle-Cap Tripod


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

På trods af vand/sand til at give flasken vægt, så ville jeg aldrig sætte mit mange-tusinde-kroners kamera oven på en sodavandskflaske. Så hellere bruge et par hundrede kroner på et billigt, men mere stabilt stativ.

ttander sagde ...

Nej det er rigtigt at man skal være påpasselig med at den ikke vælter, men et almindeligt stativ kan jo også vælte selvom der er mindre sandsynlighed for det.

Men når det er sagt, vil dette hjemmelavede stativ kunne klar mange opgaver for dig samt det er let at have med. Men man skal jo også gøre op med sig selv hvor meget man skal bruge et stativ for at skulle ud og bruge et par hundred på et stativ eller mere og så kun bruge det få gange.