onsdag, maj 02, 2007

Hvordan fotografer man et billed på TV?

Det er bloggen digital-photography-school.com, der skriver omkring hvordan man fotografer et billede på TV. De skriver omkring forskellene mellem at tage billedet på et almindeligt CRT fjernsyn og et nyere fjernsyn, som fladskærm mv.

For at tage et godt billede, hvor man benytter et CRT fjernsyn, bliver man nødt til at tage billedet med en længere lukketid for at undgå sorte striber over fjernsynet. Grunden til det er at et CRT fjernsyn opdatere hver pixel 24 gange i sekundet og hvis man ikke benytter en længere lukketid, så vil man få sorte striber på tværs af fjernsynet.

Du skal nok op i 1/25 sek. eller mere for at tage billedet og derved kan det være en god ide at benytte et stativ for at sikre at kameraet ikke rystes mens billedet tages. Når der benyttes en længere lukketid, kan det være en fordel at tage billedet når der ikke er hurtige bevægelser på TV, derved undgår man bevægelserne på billedet (movement blur).

Ved nyere fjernsyn skal man benytte en kort lukketid, da de har en meget hurtigere opdateringshastighed. Hvis man benytter 1/125 sek. eller 1/250 sek. skulle man kunne få nogle gode billeder og nu er det også muligt at tage billederne når der er mere bevægelse i billedet.

Læs mere her: How to Photograph an Image on a TV

Ingen kommentarer: