lørdag, januar 19, 2008

Hvornår skal der spørges om lov til at tage billeder af folk?

Hjemmesiden digital photography school har skrevet en masse gode ting omkring at spørge folk om lov til at tage billeder af dem og hvornår man skal gøre det.

De kommer bla. ind på hvornår man skal spørges om lov samt når man ikke skal. En ad tingene jeg lagde mærke til var at forfatteren lagde vægt på hvordan man selv ville have det hvis en kommer og spørger en om lov.

Dertil skrives der også om man skal give betaling for at tage billeder af folk. Jeg har ligesom forfatteren den opfattelse af det vil jeg ikke gøre, men der er en del der gør det. Men hvis man får en god snak med dem, så er det ikke nødvendigt at give betaling for at tage et billede på gaden.

Hvis man ser et show og fotografering er tilladt mener forfatteren ikke det er nødvendigt at spørge de individuelle om lov. Det ville jeg heller ikke gøre.

Ovenfor var et lille udsnit af de områder forfatteren gennemgår, men tag og læs det hele da der kommer en masse gode overvejelser omkring hvornår man bør spørge om lov og hvornår man ikke behøver. Så tag og læse mere her: Asking Permission to Photograph People

Ingen kommentarer: