lørdag, marts 24, 2007

Mad fotografering - en introduktion

Hvis du kigger i nogle kogebøger, ser man oftest rigtige flotte billeder af de retter der beskrives i bogen. Mange af disse billeder er så flotte at man ville ønske at man bare kunne tage nogle, der var halt så flotte for så er man nået langt.

Dette er der nu heldigvis en hjælp til at blive bedre til da bloggen digital-photography-school.com har skrevet en introduktion til hvordan man kommer i gang med at tage rigtige flotte billeder af mad.

Der skrives bla. omkring:

  • Lys.
  • Tag billedet hurtig.
  • Damp
Lys
Benyt dagslyset til at få maden til at se mere naturlig ud. Et godt sted at tage billederne af maden er ved vinduet så man får masse af dagslys. Man kan benytte en blitz som reflekter på vægen således der ikke kommer skygger på billedet.

Tag billedet hurtig.
Vær forberedt således du er klar til at tage billedet kort tid efter madden er færdig. Det er ikke alle retter du kan venter længere tid med at tage billeder af. De kan smelte, skifte farve, falde sammen mv.

Damp
Tag billedet mens maden damper, det får retten til at fremstå som lige forberedt og se meget mere indbydende ud.

Læs resten her og få mere inspiration til at tage flotte mad billeder: Food Photography - An Introduction

Ingen kommentarer: