onsdag, april 18, 2007

Beskyt dine billeder online

Hvis man ønsker at vise sine billeder på nettet, er der altid den mulighed at andre vil benytte dem uden din tilladelse eller direkte stjæler dem.

Dette har bloggen digital photography school heldigvis skrevet et indlæg omkring hvordan man sikre ens billeder uden at skulle tage så drastiske skrid som slet ikke at gøre ens billeder tilgængelige på nettet.

De beskriver følgende metoder:

  • Synligt vandmærke
  • Rediger billedes metadata
  • Kameraet tilføjer copyright tekst til billedet.

Synligt vandmærke
Der beskrives hvorledes man kan lave en pensel som indsætter ens vandmærke/copyright tekst på billedet ved et enkelt klik eller hvordan man laver en kant på billedet og tilføjer ens vandmærke/copyright tekst på kanten.

Rediger billedes metadata
Selvom der tilføjes copyright tekst i billedes metadata findes der mange programmer som kan fjerene disse data. Derved er det ikke den bedste løsning men kan hjælpe en meget, da mange ikke tænker over metadataene.

Kameraet tilføjer copyright tekst til billedet
Nogle kameraer kan tilføje copyright tekst direkte til billedes metadata, men det er langt fra alle der har denne mulighed. Hvis kameraet har denne mulighed er det en let måde at få tilføjet disse informationer til billedes metadata.

Læs mere her: Ways To Protect Your Digital Images Online

Ingen kommentarer: