onsdag, april 04, 2007

Rejse fotografering - Få mere varitiation ind i dine billeder

Når man er på ferie og ude at se noget har man en trends til at tage den samme slag billeder af de seværdigheder man har set. Det er også meget godt, men man bliver altid træt af dem når man kommer hjem. Denne for billeder er heller ikke de mest spændende at kigge på.

Hvis man er taget på charter rejse og benytter nogle af rejseselskabets turer, kan man heller ikke nå at se udforske de seværdigheder man skal se på turen, da disse ture oftest er begrænset af tiden der er sat af de forskellige steder.

Derfor vil man gerne have rigtigt flotte billeder med hjem fra ens rejse bør man overveje at tage på turer, hvor der er god med tid til at udforske de forskellige seværdigheder man skal se eller selv leje en bil og tage af sted. Den sidste mulighed er at foretrække, da man selv er herre over hvor langt tid der skal bruges ved de enkelte seværdigheder.

En anden rigtig god ting at gøre inden man tager af sted er at undersøge noget omkring området man skal rejse til samt planlægge hvilke seværdigheder man vil se og få læst noget omkring dem. Derved har man sikret sig en masse baggrundsvinden som kan hjælpe dig med at få taget nogle flotte billeder.

Bloggen digital-photography-school.com har skrevet omkring at tage billeder på ens rejser og de kommer med nogle tips til hvordan man får mere variation ind i ens billeder, som er taget på ferier.

Der bliver bla. skrevet omkring:

  • Undersøg lokalitionen - find det bedste sted at tage billedet. Fordi mange tager billedet fra et bestemt sted er ikke ensbetydende med at det er det bedste sted at tage billedet.
  • Tag billedet fra nye vinkler - hvis man tager billedet fra en anden vinkel end man normalt ville gøre kan det også give variation til ens billeder og derved give et bedre rejse billede. Du kan læse mere her omkring at tage billeder fra en anden vinkel og derved tilføje mere tilfældighed til billedet.
  • Zoom Zoom Zoom - husk at udfylde hele billedet. Sørg for at fylde billedet med det du vil tage billedet af og undgå en masse baggrund som er unødvendig.
  • Lokal befolkningen - tag billederne således at lokalbefolkningen kommer med, det giver en meget bedre stemning til billederne. Men husk at spørge om lov før du tager billederne for ellers kan det give problemer.

Læs mere her: Travel Photography - Getting More Variety in Your Shots

Ingen kommentarer: