mandag, februar 25, 2008

5 tips til at blive en bedre fotograf

Mange tror det er svært at blive en god fotograf men det er det faktisk ikke. Det hele det kræver, er en god portion gå på mod, et digitalt kamera samt lysten til at lære noget nyt.

Her kommer 5 gode tips til hvordan du kan benytte til at blive en bedre fotograf.

  1. Kom tættere på motivet
    En fejl som mange fotografer laver, er ikke at komme tæt nok på motivet. Det er altid muligt at beskære og lave billedets størrelse om, men det er ikke muligt at blive med at komme tættere på et motiv langt væk uden at kvaliteten formindskes.
  2. Lær at bruge kontrasterne mellem farverne
    Nogle af de bedste billeder har nuancer i hvid, grå eller sort. Det er let at tage flotte billeder i en farve, men kontrasten mellem farverne i billeder er det der gør dig til en bedre fotograf.
  3. Bevægelse i billederne
    Undgå bevægelse i billedet når du tager billeder af et stillestående motiv. Hvis der er noget der bevæger sig i billedet mens man tager billede af et stillestående motiv, bliver billedet nær så godt, som hvis der ikke var.
  4. Studer former
    Det er vigtigt aspekt i fotografering at se former frem for objekter. Se objektets form og finde den bedste vinkel til at tage billedet fra. Der vindes former overalt rundt omkring os, læs evt. flere bøger omkring emnet.
  5. Studer din manual
    Studer din manual så du bliver sikker i alle kameraets muligheder samt lærer hvorledes du let skifter indstillinger.

Ingen kommentarer: