tirsdag, november 04, 2008

Guide til at tage portrætbilleder om aften

Vil du gerne blive bedre til at tage portrætbilleder om aften, så vil jeg her forsøge at komme med en masse tips til hvorledes du kan tage gode portrætbilleder om aften.

Det skulle helt være en fornøjelse at tage portrætbilleder om aften men for mange kan det godt være en stor udfordring da lyset kan drille meget og tit ender man med rystede eller mørke billeder.

Brug den indbyggede aften portræt tilstand
De fleste kameraer har en aften portræt tilstand som gør at kameraet har en længere lukke tid og vil benytte flash. Dette hjælper med at fryse personen i billedet og den længere lukketid vil gøre at baggrunden bliver lysere.

Ulempen ved at benytte denne metode er at man ikke har kontrol over flashen og derved kan personer som er tæt på kameraet godt bliver overbelyste.

Højere ISO
Ved at benytte en højere ISO er det muligt at tage billedet med en kortere lukketid og samtidigt få billedet så lyst som man gerne vil have.

Det største problem ved at bruge en højere ISO er at billederne vil indeholde mere "støj" og derved se ud som de er mere kornede.

Brug flash
Hvis man bruger flashen rigtigt giver det rigtige gode resultat, men finten er i ikke at overbruge lyset fra flashen. Hvis man benytter den indbyggende flash skal man huske at sætte den et eller 2 takker ned for at sikre at lyset ikke bliver for kraftigt.

Benytter man en separat flash så kan man med stor fordel benyttet en reflektorskærm til at kaste lyset på personen samt blødgøre lyset.

Ingen kommentarer: