torsdag, november 06, 2008

Guide til at tage portrætbilleder om aften - fortsat

Som en fortsættelse til mit foregående indlæg vil jeg komme med nogle flere tips til at få taget nogle gode portrætbilleder om aften. Skulle du ikke have læst det første kan du læse det her

Lys
Portrætter taget om aften bliver bedre, hvis der er noget udenomslys såsom lys fra solnedgangen eller lyset fra gadelamperne, der kan hjælpe til med at oplyse motivet lidt. Hvis det er nok udenomslys til at oplyse motivet eller gøre at man kan tage det med en længere lukketid, så giver det helt klart de bedste billeder.

Hold kameraet stille
Det med at holde kameraet stille har stor betydning på udfaldet af ens aftenportræt. Hvis det ikke er muligt at holde kameraet stille i hånden så benyt et stativ, stile kameraet på en fast grund eller som sidste udvej læn dig op ad en mur for at sikre at kameraet bliver holdt stille. Det er ikke til at rette et billede der er blevet rystet.

Overvej ikke at holde kameraet stille
Vil du gerne skabe nogle sjov / spændende lys effekter i dit billede har du mulighed for at bevæge kameraet stille og derved skabe nogle flotte lyseffekter. Det kræver at man arbejder noget med det før man opnår nogle rigtig flotte effekter. Du kan bla. arbejde med at bevæge kameraet mens motivet står stille eller at kameraet står stille og motivet bevæger sig.

Farver
Farverne på natbilleder har en tildens til at fravige lidt fra det normale, forstået på den måde ved længere lukketid bliver farverne meget varme. Dette kan man kompensere for ved at arbejde med kameraets hvidbalance.

Ingen kommentarer: