fredag, februar 29, 2008

Canon PowerShot SD1100 IS anmeldelse

Hjemmesiden dpreview.com har lavet en anmeldelse af Canon PowerShot SD1100 IS og skriver bla. at det er et typisk IXUS/SD i mange aspekter. Det er kompakt godt lavet og har et attraktiv design. Den nogle gode billeder i de fleste situationer og kræver kun minimal bruger interaktion. Det er så typisk at du ikke vil finde nogen nye grundlæggende nyheder blandt specifikationerne.

Canon har valgt at holde sig til det sikre og holde sig til de funktioner man kender i forvejen. Hvis man er ude efter noget ekstra ordinært skal kigge efter et andet kamera. Billedernes kvalitet er god for kameraer i denne klasse men ikke overvældende.

Specifikationer:

  • 8 megapixel
  • 3x zoom
  • ISO 1600
  • Optisk billede stabilisering
  • Canon's DIGIC III billede processor
  • Ansigts genkendelse (inklusiv hvid balance)
  • 2,5" LCD skærm

Læs mere her: Canon SD1100 IS Digital ELPH (IXUS 80 IS) Concise Review

onsdag, februar 27, 2008

Canon lancerer Missionen

Canon lancerer Missionen som er en europæisk fotokonkurrence for amatørfotografer i 18 europæiske lande, hvor det er muligt at vinde er yderst flotte præmier.

Amatørfotografer fra de 18 lande kan deltage i en af de 4 kategorier: Portræt, Landskab, Sport og Makro. For hver kategori i hvert land bliver der udvalgt det bedste billede udvalgt af et fremtrædende dommerpanel og vinderen i de 4 kategorier vil modtage et sæt Canon EOS udstyr til en værdi af ca. kr. 15.000.

De nationale vinder i hver kategori vil blive vurderet og nummer 1 og 2 indenfor hver kategori vinde en tur til Wien for at en af de spændende kampe i UEFA EURO 2008™. Dernede skal de dyste mano a mano i en fotografisk konkurrence. Den der vinder i de enkelte kategorier har så muligheden for at planlægge og udleve deres helt egen personlige drøm "Missionen". Deres mission vil blive filmet til brug i en tv-udsendelse der vises senere på året i hele Europa.

Alle tilmeldte fotografer får adgang til en glimrende undervisningsfilm af Vicki Couchman.

Konkurrencen starter den 17. marts og løber frem til den 1. maj, men det er allerede muligt at forhåndstilmelding på www.canon.dk/missionen.

mandag, februar 25, 2008

5 tips til at blive en bedre fotograf

Mange tror det er svært at blive en god fotograf men det er det faktisk ikke. Det hele det kræver, er en god portion gå på mod, et digitalt kamera samt lysten til at lære noget nyt.

Her kommer 5 gode tips til hvordan du kan benytte til at blive en bedre fotograf.

  1. Kom tættere på motivet
    En fejl som mange fotografer laver, er ikke at komme tæt nok på motivet. Det er altid muligt at beskære og lave billedets størrelse om, men det er ikke muligt at blive med at komme tættere på et motiv langt væk uden at kvaliteten formindskes.
  2. Lær at bruge kontrasterne mellem farverne
    Nogle af de bedste billeder har nuancer i hvid, grå eller sort. Det er let at tage flotte billeder i en farve, men kontrasten mellem farverne i billeder er det der gør dig til en bedre fotograf.
  3. Bevægelse i billederne
    Undgå bevægelse i billedet når du tager billeder af et stillestående motiv. Hvis der er noget der bevæger sig i billedet mens man tager billede af et stillestående motiv, bliver billedet nær så godt, som hvis der ikke var.
  4. Studer former
    Det er vigtigt aspekt i fotografering at se former frem for objekter. Se objektets form og finde den bedste vinkel til at tage billedet fra. Der vindes former overalt rundt omkring os, læs evt. flere bøger omkring emnet.
  5. Studer din manual
    Studer din manual så du bliver sikker i alle kameraets muligheder samt lærer hvorledes du let skifter indstillinger.

torsdag, februar 21, 2008

Tips til nat fotografering

Her til aften fandt jeg lige en god video guide omkring nat fotografering. Der bliver gennemgået hvorledes man tager godt nat billeder ved at ændre på kameraets indstillinger frem for at tage dem med automatiske tilstand.

Problemet ved at bruge den automatiske tilstand er at kameraet bliver tit snydt og derved får man alt for mørke billeder. Men dette kan heldigvis redes rimeligt simpelt ved at ændre på lukketiden og mængden af lys der kommer ind i kameraet. En anden vigtigt ting er at slå kameraets anti ryste funktion fra når kameraet stå stille på et stativ, da det ellers kan resultere i at billedet bliver rystet.

Det er en god ide at benytte et stativ når billeder tages med længere lukketid. Dertil kan det hjælpe at tage billede via den indbyggede timer således man ikke ryster kameraet når knappen trykkes.

mandag, februar 18, 2008

Nikon D3 anmeldelse

Hjemmesiden photographyblog har lavet en anmeldelse af Nikon D3 og anmelderen er rigtig begejstret for kameraet at han slet ikke have lyst til at sende det tilbage efter at have testet det.

Anmelderen skriver bla. at han ikke har været så imponeret siden han prøvede Fuji's S5 Pro. Billederne taget med Nikon D3 har en fin film lignende kvalitet, hvor farverne er realistiske og akkurat gengivet.

Hvis billederne tages med maksimum wideangel så få de en smult fiske øje effekt samt man mister noget af skarpheden ud i mod kanterne af billederne.

Kameraet er udstyret med en 3" (7,6 cm) TFT-skærm med en opløsning på 920000 pixel og LiveView-funktion, så du kan bruge skærmen som søger. Dertil har den en lukketid på op til 1/8000 s, hvor det er muligt at tage op til 11 billeder i sekundet. D3'eren er kompatibelt med FX-objektiver og DX-objektiver og har mange avancerede funktioner.

Nikon D3 er det bedte valg for alle der øskner høj kvalitet, tage mange billeder i træk eller ekstrem lav belyste billeder uden brugen af blitz.

Specifikationer:

  • 12,1 megapixel
  • CMOS-sensor, 36,0 x 23,9 mm, pixels i alt: 12,87 millioner, Nikon FX-format
  • 3" LCD skærm
  • CompactFlash (Type I/II, kompatibel med UDMA), mikrodrev
  • ISO 200 til 6400
  • Mål: Ca. 159,5 x 157 x 87,5 mm
  • Vægt: Ca. 1.240 g uden batteri, hukommelseskort, kamerahus dæksel og tilbehørs sko

Læs mere her: Nikon D3 Review

fredag, februar 15, 2008

Brug beskæring til at forbedre dine billeder

På hjemmesiden digital photography school fandt jeg en god artikel omkring hvordan man ved hjælp af beskæring kan forbedre sine billeder.

Det går i hele sin enkelthed ud på at beskære noget af det overflødige væk for at skabe en anden stemning på billedet.

I artiklen bliver der referer til programmet Adobe Photoshop Lightroom, men selv om man benytter et andet program til at redigere sine billeder kan man sagtens læse artiklen, da principperne er det samme, selvom metoden i programmerne er lidt forskellige.

Den eneste ulempe ved beskæring er at billeder taget med et kamera, som ikke har et stort antal megapixel, ikke kan printes i stor størrelse uden at det går ud over resultatet. Hvis man vil undgå at skulle beskære for meget så taget hellere et par ekstra billeder med mere zoom for derved måske at kunne sikre at man ikke skal beskære så meget for at få det gode billede.

Læs mere her: Using Cropping to Improve Photographs

søndag, februar 10, 2008

Kreativt foto: Få mere ud af det du har

På hjemmesiden psdtuts.com har jeg fundet en spændende guide omkring hvordan et ordinært billede taget med et billigt digitalt kamera, kan blive til en flot forside i A4 størrelse, hvis man bare er lidt kreativ.

Det hele går ud på at tage det ordinære billede, der ikke har de rigtige mål og kvalitet som man kunne ønske sig og få det lagt ind i et andet billede og derved få et rigtigt flot resultat ud af det.

Formålet med guiden er at vise nogle basis teknikker til at sammensmelte to fotos samt at forlænge eksisterende billeder til en større størrelse. Dertil give læseren mulig for at se at man ikke behøver at lade sig begrænse af det billede man har at arbejde med fra starten af.

Så hvis du gerne vil blive bedre til photoshop eller få inspiration til at få en masse mere ud af dine billeder er dette her helt klart en god tutorial at læse.

Læs mere her: Creative Photo Composition: Get More Out of What You’ve Got