onsdag, august 09, 2006

Gode råd til bedre billeder

Alle vil gerne blive bedre til at tage billeder, og der er mange ting som du kan tænke over når du tager dit billede. Jeg vil nævne nogle her, der kan hjælpe dig til at tage endnu bedre billeder.

Det letteste og det bedste råd er at gå tættere på motivet, således motivet fylder hele billedet. Mange mister det gode billede ved at stå for langt væk fra motivet.

Et andet godt råd er at undersøg om en anden vinkel er bedre, end den du normalt vil tage et billede med. Du kan f.eks. prøve at tage 2 skridt til den ene side for at se om baggrunden til billedet bliver bedre. Du kan også prøve se motivet nedefra i stedet for altid tage det ovenfra.

Tager du billeder af børn, så tag altid billederne af dem i deres øjenhøjde. Dine billeder af børn bliver langt bedre, end hvis du tager dem ovenfra. Du vil miste en masse af stemningen i billedet ved at tage det ovenfra.

Mange har den opfattelse af motivet altid skal være i midten af billedet, og at horisonten skal i midten af billedet. Prøv at placere motivet en tredje del fra siderne og horisonten en tredje del fra toppen eller bunden. Dette kan være med til at give billedet den sidste dimension som ellers de tit mangler.

Nu hvor du har lært disse tips er det ikke andet for at komme ud og afprøv dem.


101 foto tips

Ingen kommentarer: