tirsdag, oktober 03, 2006

Foto tip 3

Gør dig klar hvad du vil med billedet.

Hvis du lige bruger et par minutter på at tænke på hvad du gerne vil fortælle med billedet inden du tager det, kan det hjælpe med at gøre klart hvad du gerne vil fortælle med billedet og samtidigt få den rigtige dybdeskarphed således billedet fortæller det rigtige.

Portrætbilleder tages oftest med for lille dybdeskarphed, hvilket er med til at fokusere på hovedmotivet. Men dette kan også være med til at fjerne den stemning på prøver at bygge op i motivet. Men tager du derimod portrætbilledet med en stor dybeskarphed (lille blænde), således at omgivelserne vises klart vil du ikke miste stemningen i billedet.

Landskabsbilleder tages oftest med for stor dybdeskarphed således du fjerner fokus fra de detaljer, som du ønsket fremhævet ved at baggrunden var uskarp. Så hvis du fremhæve en detalje så husk at tage billedet med en lille dybdeskarphed (Høj blænde).

Hvis du husker på disse ting når du tager en af følgende slags billeder kan det måske hjælpe med til at give billedet den sidste stemning som mange billeder oftest mangler.

Du kan læse foto tip 2 her: Foto tip 2 - Slå automatikken fra


Ingen kommentarer: