lørdag, oktober 21, 2006

Foto tip 3

Fotografering af Blomster

Når du skal tage billeder af blomster har du den fordel at en blomst står rimelig stille sammenlignet med mange andre motiver. Dette er med til at du sagtens kan tage billeder af blomster med en længere lukketid end normalt, hvis det ikke blæser alt for meget.

Når du skal tage billeder af blomster kan du udnytte de mange faser en blomst gennemgår lige fra skud til udsprunget blomst. Du kan måske også udnytte frøtilstanden af blomsten. Der er mange mulighed for at taget et godt skud, bare du har lidt fantasi med dig.

Udover blomstens tilstand kan du også udnytte vejret til at gøre dit foto bedre. Bare tænk på alle de forskellige motiver du kan få ved sol/skygge, dråber, skumring, blæst eller gråvejr. Derfor tag lige vejret i betragtning når billedet skal tages og gråvejret er ikke altid dårligt vejre til at tage billeder af blomster.

Til sidst vil jeg bare lige minde dig om at gå så tæt på motivet som muligt for at få den rette stemning i billedet. Husk også altid at tage flere skud af motivet for at være sikker på at du har et ordentligt skud i kassen. Det ville jo være surt at komme hjem med et skud hvor skarpheden ikke er helt rigtigt, hvis du kunne have taget et par skud mere.

Læs også:
Foto tip 2 - Slå automatikken fra
Foto tip 1 - Dybdeskarphed

Se også her:
Hvad vil du vinde? Få svarene til nettets konkurrencer...Klik her


Ingen kommentarer: